Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια

Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια

Το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα φτιάχνουν μια υπέροχη μαρινάδα για αυτό το υγιεινό σουβλάκι ψαριού. Αυτό το υγιεινό πιάτο συνοδεύεται από την απόλυτη Μεσογειακή σως, το τζατζίκι.

Υλικά

  • ½ κούπας χυμό λεμονιού
  • 5 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο, χωρισμένο
  • 5 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή 4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 φιλέτο σολομού (450 γρ.), κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 1 ½ κούπες ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 αγγούρι, τριμμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 450 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. πράσινα λεπτά φασολάκια, καθαρισμένα

 

Εκτέλεση

Ενώστε χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. σκόρδου, 4 κ.σ. μαϊντανό, ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο. Προσθέστε τον σολομό και ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ενώστε το γιαούρτι και το αγγούρι. Προσθέστε 2 κ.σ. άνηθο, 1 κ.σ. σκόρδο και ¼ κ.γ. αλάτι. Βάλτε στο ψυγείο το τζατζίκι μέχρι να είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο 1 κ.σ. σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε τακτικά, για 3 – 5 λεπτά.  Προσθέστε 2 κ.σ. σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και 2 κ.σ. άνηθο, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα φασόλια και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά, για 10 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη το μείγμα, καλυμμένο.

Προθερμαίνετε το grill σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα. Προσεκτικά περάστε το ψάρι σε 4 μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια.

Λαδώστε τη σχάρα και ψήστε τα καλαμάκια, για 2 – 3 λεπτά. Γυρίστε πλευρά και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι ο σολομός να ροδίσει, για περίπου 5 – 7 λεπτά συνολικά.

Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με 1 κ.σ. μαϊντανό. Σερβίρετε τον σολομό με το τζατζίκι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published