arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια


Αυτά τα καλαμάκια σολομού θα αποτελέσουν μια νόστιμη προσθήκη στο επόμενο BBQ.
Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια

Ψάρι

Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια


Καλαμάκια σολομού με τζατζίκι και πράσινα φασόλια

Το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα φτιάχνουν μια υπέροχη μαρινάδα για αυτό το υγιεινό σουβλάκι ψαριού. Αυτό το υγιεινό πιάτο συνοδεύεται από την απόλυτη Μεσογειακή σως, το τζατζίκι.

Υλικά

  • ½ κούπας χυμό λεμονιού
  • 5 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο, χωρισμένο
  • 5 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή 4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • 1 φιλέτο σολομού (450 γρ.), κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 1 ½ κούπες ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 αγγούρι, τριμμένο
  • 4 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρισμένο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 450 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. πράσινα λεπτά φασολάκια, καθαρισμένα

 

Εκτέλεση

Ενώστε χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. σκόρδου, 4 κ.σ. μαϊντανό, ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ πιπέρι σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο. Προσθέστε τον σολομό και ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ενώστε το γιαούρτι και το αγγούρι. Προσθέστε 2 κ.σ. άνηθο, 1 κ.σ. σκόρδο και ¼ κ.γ. αλάτι. Βάλτε στο ψυγείο το τζατζίκι μέχρι να είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο 1 κ.σ. σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε τακτικά, για 3 – 5 λεπτά.  Προσθέστε 2 κ.σ. σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και 2 κ.σ. άνηθο, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα φασόλια και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά, για 10 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη το μείγμα, καλυμμένο.

Προθερμαίνετε το grill σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα. Προσεκτικά περάστε το ψάρι σε 4 μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια.

Λαδώστε τη σχάρα και ψήστε τα καλαμάκια, για 2 – 3 λεπτά. Γυρίστε πλευρά και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι ο σολομός να ροδίσει, για περίπου 5 – 7 λεπτά συνολικά.

Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με 1 κ.σ. μαϊντανό. Σερβίρετε τον σολομό με το τζατζίκι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.