arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με μάραθο, λιαστές ντομάτες και κουσκούς


Το πέστο αποξηραμένων ντοματών δίνει μια υπέροχη γεύση στον σολομό καθώς συνδυάζεται με το λεμόνι και το κουσκούς.
Σολομός με μάραθο, λιαστές ντομάτες και κουσκούς

Ψάρι

Σολομός με μάραθο, λιαστές ντομάτες και κουσκούς


Σολομός με μάραθο, λιαστές ντομάτες και κουσκούς

Μια υγιεινή συνταγή που μπορείτε να τη σερβίρετε με έξτρα φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι, αν το επιθυμείτε.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 1 λεμόνι
  • 550 γρ. σολομός με το δέρμα και κομμένος σε 4 μερίδες
  • ¼ ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. πέστο από λιαστή ντομάτα, χωρισμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 μεσαία ματσάκια μάραθο, κομμένο σε μικρές φέτες
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα ελιές
  • 2 κ.σ. ψητό κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες

Μέθοδος:

Ξύστε το λεμόνι και κρατήστε το ξύσμα. Κόψτε το σε 8 φέτες. Πασπαλίστε τον σολομό με ανθό αλατιού και πιπέρι και αλείψτε 1 ½ κ.γ. πέστο πάνω σε κάθε κομμάτι.

Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε λίγο νερό. Προσθέστε τον μισό μάραθο. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι καφέ το κάτω μέρος, για περίπου 2-3 λεπτά. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο. Μειώστε τη φωτιά και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μάραθο. Μεταφέρετε το και αυτό στο πιάτο. Προσθέστε το κουσκούς και τα κρεμμύδια στο ταψί. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τακτικά ή μέχρι το κουσκούς να είναι ελαφρώς ψημένο, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τις ελιές, το κοκουνάρι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και 2 κ.σ. πέστο.

Προσθέστε τον μάραθο και το σολομό μέσα στο κουσκούς. Γαρνίρετε τον σολομό με τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή και μαγειρέψτε μέχρι ο σολομός να είναι έτοιμος και το κουσκούς να είναι τρυφερό, για περίπου 10 – 14 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο μάραθο, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.