arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακά και ζουμερά burger σολομού


Με αυτή τη συνταγή, δε θα ξαναφάτε στεγνό burger σολομού.
Μεσογειακά και ζουμερά burger σολομού

Ψάρι

Μεσογειακά και ζουμερά burger σολομού


Μεσογειακά και ζουμερά burger σολομού

Δοκιμάστε ένα πολύ ζουμερό burger σολομού γεμάτο γεύσεις, που θα αγαπήσετε!

Υλικά

  • 680 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 – 3 κ.σ. πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • Ανθό αλατιού
  • Λίγο ψωμί ολικής άλεσης ή φρυγανιά (περίπου 1/3 κούπας), τριμμένο
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι

 

Topping

  • Σπιτικό τζατζίκι
  • 170 γρ baby ρόκα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί της επιλογής σας

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε περίπου ¼ του σολομού σε ένα μεγάλο μπλέντερ. Προσθέστε την μουστάρδα. Ανακινήστε μέχρι το μείγμα να είναι έτοιμο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Τοποθετείστε τον υπόλοιπο σολομό στο ίδιο μπλέντερ και ανακινήστε μέχρι ο σολομός να έχει μια πιο κομματιασμένη υφή (μην τον κάνετε κι αυτόν πολτό). Μεταφέρετε στο ίδιο μπολ με τον υπόλοιπο σολομό.

Τώρα προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, σουμάκ, πάπρικα και μαύρο πιπέρι). Γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ενωμλενο. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Καθώς ο σολομός ο κρυώνει, προετοιμάστε το τα toppings. Φτιάξτε το τζατζίκι σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Προετοιμάστε την ρόκα, τις ντομάτες, τα υπόλοιπα toppings και τα ψωμάκια.

Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε το μείγμα σολομού από το ψυγείο και χωρίστε το σε 4 ίσα μέρη. Φτιάξτε 4 μπιφτέκια περίπου 3 – 4 εκ.

Τοποθετείστε το τριμμένο ψωμί σε μια πιατέλα. Βάλτε κάθε μπιφτέκι στο πιάτο με το ψωμί και καλύψτε καλά. Τοποθετείστε τα μπιφτέκια σολομού όπως είναι σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε και λίγο ελαιόλαδο και βγάλτε τα όταν έχουν ελαφρώς ροδίσει.

Αφήστε τα μπιφτέκια σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσουν το λάδι τους. Πασπαλίστε λίγο ανθό αλατιού από πάνω, αν θέλετε. Προσθέστε λεμόνι από πάνω.

Ενώστε τα burgers. Αλείψτε το τζατζίκι στο ψωμί. Προσθέστε τον σολομό και στη συνέχεια την ρόκα, τη ντομάτια και τις φέτες κρεμμυδιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.