arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο


Αυτή η συνταγή για σολομό και σπαράγγια στον φούρνο είναι ο ορισμός του εύκολου δείπνου.
Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο

Ψάρι

Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο


Σολομός με σπαράγγια στον φούρνο

Τα βάζετε όλα σε ένα ταψί μαζί με λεμόνι και η γεύση είναι απίστευτη.

Υλικά

Εκτέλεση

Αφήστε τον σολομό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.

Τριμάρετε τα σπαράγγια. Τοποθετείστε τα στο ταψί και ανακατέψτε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Στεγνώστε τον σολομό με χαρτί και τοποθετείστε τον στο ταψί. Πασπαλίστε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τον σολομό με ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι. Τοποθετείστε τα σπαράγγια γύρω από τον σολομό.

Κόψτε το λεμόνι σε φέτες και τοποθετείστε το πάνω από τα σπαράγγια (όχι όμως πάνω από τον σολομό). Στύψτε χυμό από το λεμόνι πάνω στο ταψί. Προσθέστε ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα πάνω σε όλο το ταψί.

Ψήστε για 9 – 12 λεπτά μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά και στα πιο σκληρά τους σημεία και ο σολομός τρυφερός και ροδαλός στο κέντρο. Αν ο σολομός είναι έτοιμος πριν τα σπαράγγια, αφαιρέστε τον και αφήστε τα σπαράγγια μέχρι να μαγειρευτούν.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.