arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά


Αυτή η συνταγή σολομού με δενδρολίβανο είναι πραγματικά υπέροχη.
Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά

Ψάρι

Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά


Σολομός με δενδρολίβανο και λαχανικά

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε φέτες από κολοκυθάκι, μικρά μπουκετάκια κουνουπιδιού ή φρέσκα πράσινα φασόλια.

Υλικά

  • 680 γρ. φιλέτα σολομού, κομμένα σε 4 μερίδες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ¾ κ.γ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 μεσαία γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 2 εκ.
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400 F. τοποθετείστε τον σολομό σε μια λαδόκολλα. Ενώστε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τον σολομό. Τοποθετείστε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ.

Περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Τοποθετείστε τα γύρω από το σολομό στο ταψί. Γαρνίρετε με πιπέρι.

Ψήστε μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι και τα λαχανικά να είναι τρυφερά, για 12 – 15 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.