Ψητός σολομός με κρούστα από φιστίκια και μπρόκολο

Ψητός σολομός με κρούστα από φιστίκια και μπρόκολο

Επιπλέον, η τραγανή κρούστα έχει μια υπέροχη γεύση λεμονιού που ταιριάζει και σε άλλα είδη ψαριού.

Υλικά

  • 8 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ½ κούπα αλμυρά φιστίκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι, επιπλέον φέτες για το σερβίρισμα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 560 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 μερίδες

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 218 βαθμούς. Καλύψτε το φύλλο ψησίματος με λίγο ελαιόλαδο. Συνδυάστε το μπρόκολο, το σκόρδο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και ¼ κ.γ. πιπέρι και βάλτε τα στο φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ενώστε τα φιστίκια, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε 1 κ.γ. μαγιονέζα πάνω σε κάθε σολομό και γαρνίρετε με το μείγμα από φιστίκια.

Μεταφέρετε το μπρόκολο στην μια πλευρά του φύλλου ψησίματος και βάλτε τον σολομό στην άλλη. Ψήστε μέχρι ο σολομός να έχει το κατάλληλο χρώμα και το μπρόκολο να είναι τρυφερό, για περίπου 8 – 15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του σολομού. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published