arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητός σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών


Η πάπρικα δίνει μια πικάντικη και καπνιστή γεύση που ισορροπεί τις γεύσεις από τα εσπεριδοειδή και τα βότανα.
Ψητός σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών

Ψάρι

Ψητός σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών


Ψητός σολομός με σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. + ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φιλέτο άγριου σολομού
  • Ανθός αλατιού
  • ½ κούπα κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, καλά τριμμένη
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Φρέσκος χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Φρέσκος χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ενώστε το κρεμμύδι με μισή από το ξύσμα λεμονιού, μισό από το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. σε ένα μικρό ταψί, αρκετό για να χωρέσει τον σολομό. Πασπαλίστε τον σολομό με ανθό αλατιού και καλύψτε με το μείγμα. Ψήστε το ψάρι μέχρι το φιλέτο να ροδίσει και να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι, για 30 – 35 λεπτά.

Την ίδια ώρα ενώστε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο από το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τη ½ κούπα ελαιόλαδου σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέστε λίγο ανθό αλατιού πριν την περιχύσετε πάνω από το ψάρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.