arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητός σολομός με σκόρδο & λαχανάκια Βρυξελλών


Το να ψήνετε τον σολομό πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σκόρδο μαζί με άρωμα κρασιού και ρίγανης, είναι απλά υπέροχο.
Ψητός σολομός με σκόρδο & λαχανάκια Βρυξελλών

Ψάρι

Ψητός σολομός με σκόρδο & λαχανάκια Βρυξελλών


Ψητός σολομός με σκόρδο & λαχανάκια Βρυξελλών

Σερβίρετε μαζί με κουσκούς ολικής άλεσης.

Υλικά

  • 14 σκελίδες σκόρδου, χωρισμένες
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη και χωρισμένη
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ¾ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 6 κούπες λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και σε φέτες
  • ¾ κούπας λευκό κρασί
  • 1 κ. φιλέτα σολομού, με το δέρμα, κομμένα σε 6 μερίδες
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Ψιλοκόψτε 2 σκελίδες σκόρδου και ενώστε σε ένα μικρό μπολ με ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1/3 κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Κόψτε στην μέση τα υπόλοιπα σκόρδα και ενώστε με λαχανάκια Βρυξελλών και 3 κ.σ. από το μείγμα λαδιού. Στη συνέχεια απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε, ανακατεύοντας μια φορά, για 15 λεπτά.

Προσθέστε κρασί στο υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, προσθέστε τα λαχανικά και τον σολομό από πάνω. Πασπαλίστε με μείγμα κρασιού. Γαρνίρετε με 1 κ.σ. ρίγανη, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε μέχρι ο σολομός να είναι καλά μαγειρεμένος για 5 με 10 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.