arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σαλάτα με ρύζι, σκόρδο & γαρίδες


Για αυτήν την εύκολη σαλάτα, πρώτα βράζετε το ρύζι, στη συνέχεια κόβετε τα λαχανικά, βράζετε τις γαρίδες και τέλος ενώνετε τα υλικά για ένα ελαφρύ γεύμα.
Σαλάτα με ρύζι, σκόρδο & γαρίδες

Ψάρι

Σαλάτα με ρύζι, σκόρδο & γαρίδες


Σαλάτα με ρύζι, σκόρδο & γαρίδες

Υλικά

  • 450 γρ. ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 συσκευασία (250 γρ.) καστανό ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 της κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι
  • 4 κούπες φρέσκια baby ρόκα ή baby σπανάκι

 

Οδηγίες

Ανακατέψτε τις γαρίδες με το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη για περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Για dressing, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε για 2-3 λεπτά το μείγμα με τις γαρίδες σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου οι γαρίδες γίνουν ροζ. Προσθέστε τις γαρίδες στο ρύζι και ανακατέψτε με το σέλινο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τέλος προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε με το dressing.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.