arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σπαγγέτι με Pesto σπανακιού και γαρίδες


Η σάλτσα pesto είναι αποτέλεσμα συνδυασμού βοτάνων και λαχανικών και δίνει ένα βαθύ πράσινο χρώμα στο τελικό πιάτο.
Σπαγγέτι με Pesto σπανακιού και γαρίδες

Ψάρι

Σπαγγέτι με Pesto σπανακιού και γαρίδες


Σπαγγέτι με Pesto σπανακιού και γαρίδες

Υλικά

Pesto:

  • 2 κούπες baby  σπανάκι
  • 1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ κούπαψιλοκομμένηντομάτα
  • 6 κ.σ. ψημένακαρύδια
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Σπαγγέτι:

  • 226 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 gr. Μεγάλου μεγέθους φρέσκες γαρίδες , αποφλοιωμένες και βρασμένες
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κούπαψιλοκομμέναντοματίνια
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού

 

Μέθοδος

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα pesto, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που βράζει. Προσθέστε το βασιλικό και το σπανάκι και βράστε για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το μείγμα του σπανακιού σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίστε το με χαρτιά κουζίνας.

Τοποθετήστε το μαϊντανό και τα υπόλοιπα 7 υλικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το μείγμα του σπανακιού και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Χτυπήστε για να ενοποιήσετε. Τοποθετήστε ¾ της κούπας σάλτσα pesto σε ένα μικρό μπόλ καλύπτοντας τη με πλαστική μεμβράνη.

Για να ετοιμάσετε τα ζυμαρικά, βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια στα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος. Στραγγίστε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, και κρατήστε 3/4 της κούπας του βρασμένου νερού από την κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Πασπαλίστε τις γαρίδες με κόκκινo φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ετοιμαστούν. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα ¾ της κούπας του βρασμένου νερού στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε και ανακατέψτε 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα pesto, γαρίδες, τα ντοματίνια, λάδι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 4 μπολ.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.cookinglight.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.