arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για καλαμάκια γαρίδας


Εύκολη συνταγή για καλαμάκια γαρίδας που μαρινάρονται σε Μεσογειακή σάλτσα με σκόρδο και φρέσκα βότανα.
Μεσογειακή συνταγή για καλαμάκια γαρίδας

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για καλαμάκια γαρίδας


Μεσογειακή συνταγή για καλαμάκια γαρίδας

Ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο ή ορεκτικό σε μικρές συγκεντρώσεις.

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

 

Για τις γαρίδες

 

Εκτέλεση

Ενώστε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ. Κρατήστε 2 κ.σ. της μαρινάδας σε ένα χωριστό μπολ για μετά.

Στεγνώστε τις γαρίδες και γαρνίρετε με αλάτι. Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την μαρινάδα παντού. Ανακατέψτε.

Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά (όχι περισσότερο).

Βάλτε τις γαρίδες στα καλαμάκια, περίπου 4 μεγάλες σε κάθε καλαμάκι (αν χρησιμοποιήσετε καλαμάκια από bamboo, μουλιάστε τα στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση).

Για να ψήσετε σε εξωτερικό γκριλ: Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια χαμηλώστε. Αλείψτε με λάδι τις σχάρες. Μόλις η σχάρα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, προσθέστε τις γαρίδες και κλείστε το καπάκι. Μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Για να ψήσετε σε εσωτερικό. Ανάψτε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς υψηλή μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά. Γυρίστε πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Μεταφέρετε το τις γαρίδες σε μια πιατέλα και ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω τους. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.