arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για ψητό λευκό ψάρι


Αυτό το ψάρι είναι γεμάτο με Μεσογειακές γεύσεις
Μεσογειακή συνταγή για ψητό λευκό ψάρι

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για ψητό λευκό ψάρι


Μεσογειακή συνταγή για ψητό λευκό ψάρι

Είναι γαρνιρισμένο με ρίγανη και σκόρδο και συνοδεύεται από ντομάτες, ελιές και κόκκινα κρεμμύδια. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 225 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 85 γρ. ελιές Καλαμών, καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
  • 3 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Στεγνώστε το ψάρι και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Και τις δύο πλευρές. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και βάλτε το ψάρι μέσα. Στύψτε ½ χυμό λεμονιού πάνω από το ψάρι.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε ντομάτες, ελιές, κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε επίσης και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ενώστε.

Περιχύστε το μείγμα με ντομάτα και ελιά πάνω από το ψάρι.

Ψήστε σε έναν προθερμασμένο φούρνο για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Αφαιρέστε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.