arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για ιππόγλωσσο με λαχανικά στο ταψί


Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή για ιππόγλωσσο με πράσινα φασόλια και ντοματίνια, μέσα σε 25 λεπτά.
Μεσογειακή συνταγή για ιππόγλωσσο με λαχανικά στο ταψί

Ψάρι

Μεσογειακή συνταγή για ιππόγλωσσο με λαχανικά στο ταψί


Μεσογειακή συνταγή για ιππόγλωσσο με λαχανικά στο ταψί

Το ψάρι ψήνεται υπέροχα με αυτήν την Μεσογειακή σάλτσα με εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, φρέσκο σκόρδο και βότανα.

Για τη σως:

Για το ψάρι

  • 450 γρ. φρέσκα πράσινα φασόλια
  • 450 γρ. ντοματίνια
  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 675 γρ. φιλέτο ιππόγλωσσος, σε κομμάτια 5 εκ.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, ενώστε όλα τα υλικά της σάλτσας. Προσθέστε τα πράσινα φασόλια, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε με την σάλτσα. Με μια μεγάλη σπάτουλα, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα ταψί. Κρατήστε τα λαχανικά στην μια πλευρά και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε απλώσει σε μια στρώσει.

Τώρα, προσθέστε τα φιλέτα ψαριού στην υπόλοιπη σάλτσα και ανακατέψτε. Μεταφέρετε τα φιλέτα ψαριά στο ταψί, δίπλα από τα λαχανικά, και περιχύστε όση σάλτσα έχει περισσέψει από πάνω.

Προσθέστε λίγο αλάτι πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Ψήστε στους 220 βαθμός για 15 λεπτά. Μεταφέρετε το ταψί στην πρώτη σχάρα και ψήστε στο γκριλ για άλλα 3 λεπτά, προσέχοντάς το. Τα ντοματίνια θα αρχίσουν να σπάνε στο γκριλ.

Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε το ψάρι και τα λαχανικά από το φούρνο. Μπορείτε να σερβίρετε με όποιο δημητριακό επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.