arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση


Εύκολο φιλέτο ψαριού στο γκριλ με Μεσογειακό μαρινάρισμα.
Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση

Ψάρι

Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση


Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση

Το μαρινάρισμα δε χρειάζεται να μείνει πολύ στο ψάρι, αρκεί λίγο για να απολαύσετε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 6 – 12 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • ½ - 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού
  • Τριμμένο κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι καλά ανακατεμένο και να δημιουργεί μια ωραία μαρινάδα.

Στεγνώστε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τα με την μαρινάδα. Βάλτε γενναίες ποσότητες και στις 2 πλευτές και αφήστε τα για 15 λεπτά πριν τα βάλετε στο γκριλ.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα, ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 6 λεπτά την μια πλευρά και στη συνέχεια για περίπου 3 λεπτά την άλλη.

Στο τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και κόκκινο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.