Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση

Ψητό φιλέτο ψαριού με Μεσογειακή γεύση

Το μαρινάρισμα δε χρειάζεται να μείνει πολύ στο ψάρι, αρκεί λίγο για να απολαύσετε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 6 – 12 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • ½ - 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού
  • Τριμμένο κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι καλά ανακατεμένο και να δημιουργεί μια ωραία μαρινάδα.

Στεγνώστε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τα με την μαρινάδα. Βάλτε γενναίες ποσότητες και στις 2 πλευτές και αφήστε τα για 15 λεπτά πριν τα βάλετε στο γκριλ.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα, ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 6 λεπτά την μια πλευρά και στη συνέχεια για περίπου 3 λεπτά την άλλη.

Στο τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και κόκκινο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published