arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακή ψητή σφυρίδα με ντομάτες και ελιές


Εύκολη συνταγή για Μεσογειακή σφυρίδα που συνδυάζεται με μπαχαρικά και έντονες γεύσεις όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ντομάτες και ελιές.
Μεσογειακή ψητή σφυρίδα με ντομάτες και ελιές

Ψάρι

Μεσογειακή ψητή σφυρίδα με ντομάτες και ελιές


Μεσογειακή ψητή σφυρίδα με ντομάτες και ελιές

Είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά και είναι κατάλληλο για γευστικές βραδιές μέσα στην εβδομάδα σας.

  • 690 γρ. φιλέτο σφυρίδας (ή παρόμοιο ψάρι)
  • Ανθός αλατιού
  • 1 ½ κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (+περισσότερο για αργότερα)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 170 – 225 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 6 – 8 ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

 

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμού.

Στεγνώνετε τα ψάρια με μια πετσέτα και αλατοπιπερώνετε και στις δύο πλευρές. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα (κύμινο, ρίγανη, πάπρικα και μαύρο πιπέρι) και αλείψτε τα ψάρια με το μείγμα μπαχαρικών και στις δύο πλευρές.

Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα ψάρια σε ένα ελαφρώς-λαδωμένο ταψί. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κορυφή και στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού και μια γενναιόδωρη δόση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Τοποθετήστε τα ντοματίνια και τις ελιές πάνω από τα φιλέτα ψαριών.

Ψήνετε σε θερμαινόμενο φούρνο για 12 έως 13 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο και κόβεται με ένα πιρούνι.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε φρέσκο άνηθο (ή το αγαπημένο σας βότανο).

 

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.