arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σκουμπρί με κουσκούς από κουνουπίδι και ταχίνι


Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα ψάρια αν δεν βρίσκετε το μέγεθος της συνταγής και απολαύστε ένα υπέροχα υγιεινό πιάτο. 
Σκουμπρί με κουσκούς από κουνουπίδι και ταχίνι

Ψάρι

Σκουμπρί με κουσκούς από κουνουπίδι και ταχίνι


Σκουμπρί με κουσκούς από κουνουπίδι και ταχίνι

Υλικά (μερίδες):

Σως από ταχίνι:

Κουνουπίδι και σπόροι:

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 μικρό κεφαλάκι από κουνουπίδι, κομμένο σε μεγάλα μπουκετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. ωμοί κολοκυθόσποροι
  • 2 κ.γ. σπόροι σιταριού

 

Σκουμπρί και ένωση

  • 2 μεγάλα σκουμπρί, καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες, χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • ½ κούπα σπόροι ροδιού
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια

 

Μέθοδος

Σως από ταχίνι:

Ενώστε το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και ¼ κούπα νερό σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε αλάτι.

Κουνουπίδι και σπόροι

Ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό σε ένα μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Δουλεύοντας σε ματσάκια αν χρειαστεί, μαγειρέψτε το κουνουπίδι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι τα ματσάκια να έχουν καφέ χρώμα σε διάφορα σημεία αλλά να είναι τραγανά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Κρατήστε το τηγάνι.

Χρησιμοποιώντας δύο δόσεις, βάλτε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχει το μέγεθος κόκκων ρυζιού. Μεταφέρετέ το πίσω στο μπολ, ενώστε με χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με ανθό αλατιού.

Μαγειρέψτε τον κολοκυθόσπορο μαζί με λίγο νερό στο ίδιο τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και το σουσάμι.

Σκουμπρί και ένωση

Ζεστάνετε τον φούρνο. Βάλτε το ψάρι σε ένα φύλλο ψησίματος εφόσον το αλείψετε με λάδι. Γαρνίρετε με αλάτι. Προσθέστε λεμόνι και θυμάρι. Ψήστε, γυρνώντας το μια φορά και μαγειρέψτε καλά, για 10 – 12 λεπτά. Αφήστε το να κάτσει για 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι, βάλτε το κουνουπίδι πάνω στα πιάτα. Πασπαλίστε με σως από ταχίνι. Γαρνίρετε με το μείγμα από σπόρους και τα ρόδια. Αφαιρέστε το φιλέτο από το ψάρι και τοποθετήστε το με το δέρμα προς τα πάνω. Προσθέστε κόλλιανδρο και αλάτι και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.