arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Λεμονάτος σολομός με πικάντικα ρεβύθια


Τα πάντα φαίνονται πιο όμορφα μέσα σε μπολ.
Λεμονάτος σολομός με πικάντικα ρεβύθια

Ψάρι

Λεμονάτος σολομός με πικάντικα ρεβύθια


Λεμονάτος σολομός με πικάντικα ρεβύθια

Αυτό το φιλέτο σολομού με την πικάντικη γεύση δεν πάει πίσω!

Υλικά

  • 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο, χωρίς σπόρους
  • ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και επιπλέον για το τέλος
  • 1 φιλέτο σολομού με το δέρμα (περίπου 700 γρ.)
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 κούπες ρεβύθια, βρασμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ. γ. μείγμα για το dressing (βάλτε αποξηραμένο θυμάρι, ψητό σουσάμι, ξύσμα λεμονιού και αποξηραμένη ρίγανη στο μίξερ)
  • 4 κούπες baby ρόκα ή baby σπανάκι
  • 4 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ανθός αλατιού

 

Μέθοδος

Τοποθετείστε τη σχάρα στο τρίτο από το τέλος επίπεδο στον φούρνο. Προθερμάνετε στους 150 βαθμούς. Ανακατέψτε τις φέτες από το λεμόνι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείστε μετά αυτές τις φέτες πάνω σε μια λαδόκολλα. Βάλτε τον σολομό πάνω από το λεμόνι και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αλείψτε πάνω στο φιλέτο ελαιόλαδο.

Ψήστε μέχρι ο σολομός να πάρει το κατάλληλο χώμα, για περίπου 12 – 17 λεπτά ανάλογα με το πόσο παχύς είναι. Αν σας αρέσει ο σολομός well done, ψήστε για λίγο περισσότερο αλλά προσέξτε να μην τον στεγνώσετε. Αφήστε τον σολομό να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε τον σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια με ένα πιρούνι.

Την ίδια ώρα ενώστε τα βρασμένα ρεβύθια, το σκόρδο και το μείγμα για το dressing μαζί με ½ κούπα λαδιού. Πάρτε το μείγμα να βάλτε το σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε ενώ είναι σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε λίγο ανθό αλατιού και αφαιρέστε από το μάτι.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε το μείγμα με τα ρεβύθα σε ένα μεσαίο μπολ αφήνοντας το λάδι πίσω. Προσθέστε χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ανακατέψτε την ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 1 κ.γ. dressing. Χωρίστε σε μπολ όπου θα βάλετε το ραπανάκι, τα ρεβύθια και τον σολομό (αν θέλετε προσθέστε και τα λεμόνια). Περιχύστε με το υπόλοιπο dressing και γαρνίρετε με λίγο ακόμα ανθό αλατιού και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση σας!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.