arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Λεμονάτος σολομός με άνηθο και λαχανικά στην λαδόκολλα


Αυτός ο τρυφερός σολομός με λαχανικά είναι τόσο εύκολος, υγιεινός και έτοιμος σε μόλις 20 λεπτά.
Λεμονάτος σολομός με άνηθο και λαχανικά στην λαδόκολλα

Ψάρι

Λεμονάτος σολομός με άνηθο και λαχανικά στην λαδόκολλα


Λεμονάτος σολομός με άνηθο και λαχανικά στην λαδόκολλα

Οι έντονες γεύσεις του λεμονιού και του άνηθου κυριαρχούν.

Υλικά

  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε ροδέλες περίπου 0.5 εκ.
  • 1 μεσαία κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε ροδέλες περίπου 0.5 εκ.
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ανθός αλατιού, για τη γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
  • 8 μικρά ματσάκια άνηθο, χωρισμένο + έξτρα για γαρνίρισμα, αν θέλετε
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές στρογγυλές φέτες περίπου 0.5 εκ.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C  και τοποθετείστε 2 λαδόκολλες στο ταψί.

Προσθέστε περίπου 8 – 10 φέτες κολοκυθάκι στο κέντρο κάθε λαδόκολλας σε μια περίπου ίσια επιφάνεια και σχηματίστε τα στο σχήμα του σολομού.

Προσθέστε 8 – 10 φέτες κίτρινης καλοκαιρινής κολοκύθας πάνω από το κολοκυθάκι.

Προσθέστε ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πακέτο με το δέρμα προς τα κάτω να καλύπτει τα λαχανικά.

Πασπαλίστε κάθε πακέτο με 1 ½  -2 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 4 ματσάκια άνηθο σε κάθε κομμάτι σολομού. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 φέτες λεμονιού πάνω από κάθε σολομό.

Τυλίξτε τις λαδόκολλες και δημιουργήστε κλειστά πουγκιά.

Τοποθετείστε τα στο ταψί και ψήστε για 15 – 20 λεπτά μέχρι ο σολομός να είναι τρυφερός και τα λαχανικά να είναι τραγανά και απαλά.

Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο ακόμα άνηθο. Σερβίρετε αμέσως όσο το πιάτο είναι ζεστό και φρέσκο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.averiecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.