Ψητός σολομός με Ελληνική σαλάτα

Ψητός σολομός με Ελληνική σαλάτα

Υλικά

  • 170 γρ. ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 566 γρ. σολομού χωρίς δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 680 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κομματάκια 1 εκατοστού
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τον δυόσμο και τον άνηθο.

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε τον σολομό με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε μέχρι να ροδίσει για 3 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε με ντομάτες, αγγούρι και κρεμμύδι. Σερβίρετε με τον σολομό και το τζατζίκι.

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published