arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητό κοκκινόψαρο


Αυτό το απλό πιάτο ψητού κοκκινόψαρου έχει καθαρές γεύσεις και τραγανή υφή από το grill.
Ψητό κοκκινόψαρο

Ψάρι

Ψητό κοκκινόψαρο


Ψητό κοκκινόψαρο

Τα αρώματά του είναι γευστικά αλλά όχι πολύ πικάντικα. Σερβίρετε μαζί με ψητά λαχανικά ή φρέσκια πράσινη σαλάτα για να φτιάξετε ένα γεύμα.

Υλικά

  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη θυμάρι
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 φιλέτα κοκκινόψαρου, χωρίς κόκαλα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Φέτες λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (205 – 230 C). Ενώστε την πάπρικα, το πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε το ψάρι με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το γαρνίρισμα σε κάθε πλευρά του ψαριού.

Αλείψτε με λίγο λάδι τη σχάρα. Ψήστε το ψάρι, καλυμμένο, μέχρι να μπορεί να τρυπήσει με ένα πιρούνι, για περίπου 3 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.