arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Καλαμάκια ψητής γαρίδας με σκόρδο


Αυτά τα καλαμάκια γαρίδας είναι γεμάτα με βότανα και άρωμα σκόρδου.
Καλαμάκια ψητής γαρίδας με σκόρδο

Ψάρι

Καλαμάκια ψητής γαρίδας με σκόρδο


Καλαμάκια ψητής γαρίδας με σκόρδο

Τα ψήνετε σε λιγότερο από 10 λεπτά και αποτελούν ένα εύκολο αλλά γευστικό καλοκαιρινό πιάτο.

Υλικά

  • 450 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • Πρέζα πιπέρι καγιέν, προσαρμοσμένη στο πόσο καυτερό θέλετε το αποτέλεσμα

Εκτέλεση

Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα βότανα και μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

Τοποθετείστε τις γαρίδες σε ένα μπολ και ρίξτε ¾ της μαρινάδας πάνω από τις γαρίδες. Ανακατέψτε απλά μέχρι οι γαρίδες να καλυφθούν καλά.

Καλύψτε το μπολ και αφήστε τις γαρίδες εκεί για 30 λεπτά – 1 ώρα.

Περάστε τις γαρίδες στα καλαμάκια και σιγουρευτείτε ότι τις έχετε αλείψει καλά με το μείγμα.

Μόλις το γκριλ είναι καυτό, τοποθετείστε εκεί τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και περιχύστε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα, πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://downshiftology.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.