arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Γαρίδες με σκόρδο και μέλι


Αυτή τη συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και μέλι είναι τόσο ακαταμάχητη που θα θέλετε να τη φτιάχνετε συνέχεια.
Γαρίδες με σκόρδο και μέλι

Ψάρι

Γαρίδες με σκόρδο και μέλι


Γαρίδες με σκόρδο και μέλι

Έτοιμες σε μόλις 10 λεπτά, έχουν μια υπέροχη γλυκιά και αλμυρή γεύση.

Υλικά

  • 1 κιλό μεσαία προς μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
  • 3 κ.σ. λάδι σουσαμιού

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τις γαρίδες, αν είναι παγωμένες.

Πολτοποιήστε το σκόρδο. Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε το πολτοποιημένο σκόρδο, τη σκόνη κρεμμυδιού και τον ανθό αλατιού.

Ανακατέψτε το μέλι, τη σόγια σως, το ξύδι ρυζιού και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μικρό μπολ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά και μαγειρέψτε μέχρι να έχουν καλό χρώμα.

Σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε τις γαρίδες. Προσθέστε το μείγμα με το μέλι και το άμυλο καλαμποκιού στο τηγάνι και αφήστε το μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο. Προσθέστε τις γαρίδες, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.