arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψάρι με φέτα, ντομάτα και βασιλικό


Μια απλή αλλά γευστική συνταγή που συνδυάζει υπέροχα τα Μεσογειακά αρώματα με το ψάρι.
Ψάρι με φέτα, ντομάτα και βασιλικό

Ψάρι

Ψάρι με φέτα, ντομάτα και βασιλικό


Ψάρι με φέτα, ντομάτα και βασιλικό

Υλικά

  • 1/3 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 428 ml ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κ.γ. φρέσκος βασιλικός ή ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 450 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (πχ. μπακαλιάρος, τσιπούρα κλπ.)
  • 112 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο

 

Μέθοδος

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε νερό. Προσθέστε τις ντομάτες και τον βασιλικό και βράστε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, ψήστε το ψάρι στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Γαρνίρετε το ψάρι με το μείγμα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το τυρί και ψήστε για ακόμη 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.