arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Εύκολη συνταγή για ψάρι στην λαδόκολλα


Τρυφερό, γεμάτο γεύση και τυλιγμένο στην λαδόκολλα μαζί με πράσινες πιπεριές, ντομάτες και μια ελαφριά σως λεμονιού.
Εύκολη συνταγή για ψάρι στην λαδόκολλα

Ψάρι

Εύκολη συνταγή για ψάρι στην λαδόκολλα


Εύκολη συνταγή για ψάρι στην λαδόκολλα

Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί φιλέτο μπακαλιάρου, αλλά κάθε λευκό φιλέτο (όχι πολύ παχύ) ταιριάζει.

Υλικά

  • 1 φιλέτο λευκού ψαριού (560 γρ.), κομμένο σε 4 κομμάτια
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • ½ ντομάτας, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • Χούφτα ελιές, χωρίς κουκούτσι

Για τη σως

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C. Γαρνίρετε το ψάρι με ανθό αλατιού και πιπέρι και στις δύο πλευρές.

Ετοιμάστε τη σως: Τοποθετείστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ ανακατέματος και ανακινήστε.

Ετοιμάστε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας. Δημιουργείστε με αυτά πουγκιά.

Τοποθετείστε κάθε φιλέτο ψαριού στο τέλος της λαδόκολλας. Προσθέστε 2 κ.σ. της σως πάνω στο ψάρι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φέτα λεμονιού, 1 φέτα ντομάτας και 1 πιπεριά κέρατο.

Τυλίξτε την κορυφή της λαδόκολλας πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και κλείστε τα καλά.

Τοποθετείστε το ψάρι σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε στην μεσαία σχάρα για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να έχει μαγειρευτεί πλήρως και να τρυπιέται εύκολα.

Για το σερβίρισμα, αφήστε το ψάρι και τα λαχανικά μέσα στην λαδόκολλα και μεταφέρετέ τα έτσι στο πιάτο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.