arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια


Σε αυτή τη γρήγορη συνταγή για δείπνο, η νόστιμη σως από μαγιονέζα-μουστάρδα είναι υπέροχη και ευπροσάρμοστη.
Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια

Ψάρι

Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια


Σολομός Dijon με πιλάφι από πράσινα φασόλια

Συστατικά

  • 1 ¼ κιλό άγριος σολομός, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε 4 μερίδες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ½ κ.γ. αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
  • 340 γρ. λεπτά πράσινα φασόλια, κομμένα στα τρίτα
  • 1 μικρό λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 4 φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 πακέτο καστανό ρύζι, βρασμένο
  • 2 κ.σ. νερό
  • Φρέσκος ​​ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Στρώνετε ένα φύλλο ψησίματος.

Βουρτσίστε το σολομό με 1 κουταλιά λάδι και τοποθετήστε το στο έτοιμο ταψί. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι σε μια πάστα με την κάτω πλευρά του μαχαιριού του σεφ ή με ένα πιρούνι. Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε ένα μικρό μπολ με μαγιονέζα, μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από το ψάρι.

Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι στο παχύτερο μέρος.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε πράσινα φασόλια, ξύσμα λεμονιού, κουκουνάρι, την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, 2 έως 4 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Προσθέστε το ρύζι και το νερό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί, για 2 με 3 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίστε τον σολομό με μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε με το πιλάφι με τα φασόλια και τις φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.