arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι και χυμό λεμονιού


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαρίδες με χυμό λεμονιού και σάλτσα τσίλι.
Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι και χυμό λεμονιού

Ψάρι

Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι και χυμό λεμονιού


Τραγανές γαρίδες με σάλτσα τσίλι και χυμό λεμονιού

Χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να την ετοιμάσετε.

Συστατικά

  • 2 κιλά ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και στεγνές
  • 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη ψητή τορτίγια
  • 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρές φέτες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Τοποθετήστε τα πρώτα 7 συστατικά σε λαδωμένο τηγάνι. Προσθέστε ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού στις γαρίδες και ανακατέψτε.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα τσίπς και τον κόλιανδρο και ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε. Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν για 12-15 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια και το αβοκάντο. Εάν επιθυμείτε, προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού και κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/  

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.