arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Τραγανός σολομός με γαρνίρισμα από φράουλες και βασιλικό


Αυτό είναι ένα φρέσκο και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα. 
Τραγανός σολομός με γαρνίρισμα από φράουλες και βασιλικό

Ψάρι

Τραγανός σολομός με γαρνίρισμα από φράουλες και βασιλικό


Τραγανός σολομός με γαρνίρισμα από φράουλες και βασιλικό

Αποτελεί μια εύκολη λύση για ένα γευστικό μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά

  • 350 γρ. φιλέτο σολομού, με το δέρμα

 

Για τη σάλτσα με φράουλες και βασιλικό:

  • 2 κούπες φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 3 κ.σ. νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον σολομό με λίγο ανθό αλατιού και στις δύο πλευρές. Τοποθετείστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω, στο τηγάνι. Μαγειρέψτε χωρίς να κουνήσετε για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τον με το δέρμα προς τα πάνω. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τραγανός εξωτερικά και μαγειρεμένος στο εσωτερικό του, για περίπου 6 λεπτά συνολικά.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:

Ενώστε απαλά τα πάντα σε ένα μεσαίο μπολ και πασπαλίστε λίγο ανθό αλατιού από πάνω. Με ένα κουτάλι, περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το ζεστό τραγανό ψάρι και σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://heatherchristo.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.