arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Τραγανό φιλέτο σολομού σε σάλτσα από λεμόνι και σουσάμι


Με το να προσθέσετε ένα ολόκληρο λεμόνι στη σάλτσα της δίνετε ιδιαίτερη γεύση και σύσταση.
Τραγανό φιλέτο σολομού σε σάλτσα από λεμόνι και σουσάμι

Ψάρι

Τραγανό φιλέτο σολομού σε σάλτσα από λεμόνι και σουσάμι


Τραγανό φιλέτο σολομού σε σάλτσα από λεμόνι και σουσάμι

Όποια πιο πικρή γεύση υπάρξει, θα αντικατασταθεί από το σουσάμι και το μέλι. Αυτό θα ισορροπήσει αυτήν την υπέροχη σάλτσα που ταιριάζει με λαχανικά και αποτελεί υπέροχο topping για διάφορα πιάτα.

 

Υλικά

 

Μέθοδος

Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Αλείψτε τον σολομό με 2 κ.σ. λάδι και αλάτι και στις δύο πλευρές του.

Κόψτε τις άκρες του λεμονιού και αφαιρέστε τις. Χαράξτε το λεμόνι σε 4 σημεία και αφαιρέστε τη φλούδα του. Ψιλοκόψτε την φλούδα και βάλτε την σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, στύψτε τον χυμό από το λεμόνι στο μπολ. Προσθέστε κρεμμύδι, σπόρους σουσαμιού, μέλι, λάδι σουσαμιού και 1/3 κούπα ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλ.α

Τοποθετείστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Καλύψτε και ψήστε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει, για 6 – 8 λεπτά. Μεταφέρετε τον σολομό σε μια πιατέλα να κρυώσει ελαφρώς.

Χωρίστε τον σολομό σε πιάτα, γαρνίρετε με βασιλικό και περιχύστε την σάλτσα λεμονιού από πάνω!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.