Τραγανός σολομός & αβοκάντο, ρύζι και σως από κόλιανδρο

Τραγανός σολομός & αβοκάντο, ρύζι και σως από κόλιανδρο

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την ποσότητα ανάλογα τις μερίδες που χρειάζεστε.

Υλικά

Για το ρύζι

Για τη σάλτσα αβοκάντο

  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαία ντομάτα, σε κύβους
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό jalapeno, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμός λεμονιού

Για τη σως από κόλιανδρο

  • ½ κούπας γιαούρτι
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ¼ κούπας κόλιανδρο

Εκτέλεση

Πλύντε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ κάτω από κρύο νερό για 2 – 5 λεπτά μέχρι το νερό να καθαρίσει. Αφήστε το να μουλιάσει 5 λεπτά. Βράστε 3.5 κούπες νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ρίζει και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να έχει απορροφήσει το νερό και να είναι μαλακό. Όσο το ρύζι μαγειρεύεται, ψήστε τον σολομό.

Για τον σολομό: προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε τον μέχρι να ροδίσει για περίπου 15 λεπτά.   

Για την σάλτσα αβοκάντο: ενώστε τα κομμάτια αβοκάντο, την τνομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κόλιανδρο σε ένα μποκρό μπολ. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.

Για τη σως: Σε ένα μπλέντερ βάλτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τον κόλιανδρο και πολτοποιήστε για λίγα δευτερόλεπτα.

Για την ένωση: ρίξτε 1 κούπα ρυζιού σε κάθε μπολ και γαρνίρετε με τον τραγανό σολομό, την σάλτσα αβοκάντο και 2 – 3 κ.σ. σως κόλιανδρου.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://gimmedelicious.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published