arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μπακαλιάρος με σάλτσα από σπανάκι και λεμόνι


Αυτή είναι μια υγιεινή συνταγή με σάλτσα εσπεριδοειδών.
Μπακαλιάρος με σάλτσα από σπανάκι και λεμόνι

Ψάρι

Μπακαλιάρος με σάλτσα από σπανάκι και λεμόνι


Μπακαλιάρος με σάλτσα από σπανάκι και λεμόνι

Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με ψητά ντοματίνια και κολοκυθάκι.

Υλικά

  • 140 γρ. baby σπανάκι
  • 3 κ.σ. νερό
  • ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός
  • 4 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 4 κ.γ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, σε τέταρτα
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
  • 560 γρ μπακαλίαρος, κομμένος σε 4 μερίδες
  • 1 κ.σ. λάδι από σπόρους σταφυλιού
  • ¼ κούπας ψητά αμύγδαλα, σε φέτες

Εκτέλεση

Τοποθετείστε σπανάκι και νερό σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το.

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το σπανάκι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Πολτοποιήστε και βάλτε στην άκρη το μείγμα.

Πασπαλίστε τον μπακαλιάρο με το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Ζεστάνετε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο, γυρνώντας τον μια φορά. Αφήστε τον μέχρι να ροδίσει, για 5 – 7 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Βάλτε το σε ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει θερμοκρασία.

Περιχύστε την σάλτσα που έχετε κρατήσει στο τηγάνι. Ανακατέψτε τακτικά μέχρι να έχει παχύρευστη υφή. Αυτό χρειάζεται περίπου 1 λεπτό. Περιχύστε την σάλτσα πάνω από το ψάρι και γαρνίρετε με αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.