arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Μεσογειακός μπακαλιάρος με ψητές ντομάτες


Η ρίγανη, το θυμάρι και η πάπρικα συνδυάζονται υπέροχα σε αυτήν την εύκολη και γρήγορη Μεσογειακή συνταγή με μπακαλιάρο.
Μεσογειακός μπακαλιάρος με ψητές ντομάτες

Ψάρι

Μεσογειακός μπακαλιάρος με ψητές ντομάτες


Μεσογειακός μπακαλιάρος με ψητές ντομάτες

Οι ελιές, η κάπαρή και τα ψητά ντοματίνια προσθέτουν χρώμα και γεύση σε κάθε σας μπουκιά.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 φρέσκα ή κατεψυγμένα (αν δεν έχετε φρέσκα) φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς το δέρμα
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 κούπες ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • Φρέσκα φύλλα ρίγανης ή θυμαριού

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230. Αποψύξτε το ψάρι, αν είναι κατεψυγμένο. Στη συνέχεια καθαρίστε το και στεγνώστε το με πετσέτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την ρίγανη, το θυμάρι, τον ανθό, το σκόρδο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι. Βάλτε μισό μείγμα ρίγανης σε κάθε πλευρά του ψαριού.

Στη συνέχεια, βάλτε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώστε ένα φύλο ψησίματος. Βάλτε από πάνω το ψάρι. Προσθέστε τις ντομάτες και τα κομμάτια του σκόρδου. Ενώστε το υπόλοιπο μείγμα ρίγανης με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε το μείγμα με το ελαιόλαδο πάνω από τις ντομάτες και ανακατέψτε. Ψήστε για 8 – 12 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να μπορεί να κοπεί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε άλλη μια φορά τις ντομάτες. Προσθέστε ελιές και κάπαρη μέσα στο μείγμα με τις ντομάτες.

Χωρίστε το ψάρι και τα ντοματίνια σε τέσσερα πιάτα. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα από ρίγανη ή / και θυμάρι.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.