Ψητά φιλέτα σολομού caprese

Ψητά φιλέτα σολομού caprese

Τα φιλέτα σολομό ψήνονται δίπλα από τις ντομάτες ενώ στο τέλος η βινεγκρέτ βαλσάμικου ενώνει τις γεύσεις καταπληκτικά.

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Πασπαλίστε λίγο ελαιόλαδο πάνω από το ταψί.

Σε ένα μπολ ενώστε λάδι, σκόρδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε.

Τοποθετείστε τον σολομό στο ταψί. Πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Καλύψτε τα φιλέτα σολομού με μοτσαρέλα. Στην άλλη πλευρά του ταψιού βάλτε το μείγμα με τα ντοματίνια. Ψήστε μέχρι ο σολομός να έχει μαγειρευτεί καλά και τα ντοματίνια να έχουν σπάσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 8 – 10 λεπτά. Προσθέστε τον βασιλικό στη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε πάνω από τον σολομό. Τέλος, πασπαλίστε με βινεγκρέτ βαλσάμικου.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published