arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Φιλέτα σολομού με κάπαρη


Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού στο φούρνο πάνω σε αλουμινόχαρτο μαζί με την κάπαρη.
Φιλέτα σολομού με κάπαρη

Ψάρι

Φιλέτα σολομού με κάπαρη


Φιλέτα σολομού με κάπαρη

Αφού ψηθούν τα αλείφετε με σάλτσα σκόρδου. Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για δείπνο!

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • Ελαιόλαδο για να τα αλείψετε
  • 1/2 κ.γ. άνθο αλατιού (προσθέτετε αλάτι για επιπλέον γεύση)
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 φέτες λεμονιού
  • Φρέσκα κλαδάκια ρίγανης ή θυμαριού (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Για γαρνίρισμα: ψιλοκομμένο μαϊντανό, σχοινόπρασο ή άλλα βότανα

 

Οδηγίες

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα σε ένα βαθύ μπόλ ρίχνετε 4 φλιτζάνια νερό και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Τοποθετήστε το σολομό στο νερό και περιμένετε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και πασπαλίστε με ελαιόλαδο. Στεγνώστε κάθε κομμάτι σολομού και τοποθετήστε τα στο αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρέσκο ​​πιπέρι. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού και τα φρέσκα βότανα γύρω από το σολομό (όχι στην κορυφή).

Κλείστε και σφραγίστε το φύλλο γύρω από το σολομό και ψήστε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε ο ατμός να μπορεί να απελευθερωθεί και να ψηθεί ξανά για 3 έως 6 λεπτά, ανάλογα με το πάχος, των φιλέτων έως ότου γίνουν τρυφερά και ροζ στο κέντρο (η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 51 έως 54 C).  Ένα φιλέτο πάχους 3 ελ. πρέπει να μαγειρεύεται για περίπου 15 λεπτά συνολικά.

Την ίδια στιγμή σε μια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέστε ελαιόλαδο, κάπαρη και σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά.

Σερβίρετε: Όταν γίνει ο σολομός, πιέστε τις φέτες λεμονιού για να βγει ο χυμός τους. Με ένα κουτάλι περιχύστε με τη σάλτσα το κάθε ένα από τα κομμάτια του σολομού. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

Καλή απόλαυση!

Source: https://www.acouplecooks.com/

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.