arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητός σολομός με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό


Μια εύκολη συνταγή για τραγανό σολομό.
Ψητός σολομός με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό

Ψάρι

Ψητός σολομός με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό


Ψητός σολομός με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό

Ετοιμάζεται γρήγορα και αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα.

Υλικά:

  • 6 x 150 γρ. φιλέτα σολομού
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • Μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ λεμόνι, μόνο τριμμένη φλούδα
  • 25 γρ. φρέσκη τριμμένη φρυγανιά
  • 25 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (+έξτρα για γαρνίρισμα)
  • Πάπρικα  

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε τις δύο πλευρές των φιλέτων σολομού και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο φύλλο ψησίματος.

Ενώστε το τυρί κρέμα με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι.

Χωρίστε το μείγμα σε έξι μερίδες και απλώστε την κάθε μια πάνω από κάθε φιλέτο σολομού.

Ανακατέψτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μικρό μπολ και γαρνίρετε.

Πασπαλίστε πάνω από το μίγμα τυριού, την πάπρικα.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.  Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή: https://www.bbc.co.uk/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.