arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητός σολομός με βότανα


Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό είναι υπέροχη. Περιέχει φρέσκα βότανα, αλάτι, πιπέρι και φέτες λεμονιού.
Ψητός σολομός με βότανα

Ψάρι

Ψητός σολομός με βότανα


Ψητός σολομός με βότανα

Ο ψητός σολομός μπαίνει στο φούρνο για 20 λεπτά και μπορεί να σερβιριστεί μαζί με πιλάφι ή λαχανικά.

Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο , ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τον σολομό, αν είναι παγωμένος. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλύψτε τον σολομό με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το κάλυμμα και ψήστε για 20 – 25 λεπτά περισσότερo ή μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι. Σερβίρετε άμεσα.

Πηγή: https://www.healthline.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.