arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με σκόρδο και λεμόνι


Ο ψητός μπακαλιάρος μαγειρεμένος ανάμεσα σε ανοιξιάτικα λαχανικά – σπαράγγια, μάραθο, πράσα, ελαιόλαδο, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού είναι υπέροχος.
Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με σκόρδο και λεμόνι

Ψάρι

Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με σκόρδο και λεμόνι


Συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με σκόρδο και λεμόνι

Ψήνεται σε μόλις 12 λεπτά. Γευστική και εύκολη συνταγή!

Υλικά

  • 450 – 600 γρ. μπακαλιάρος
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο βολβό μάραθου, χωρίς σπόρους και σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο, τα λευκά και τα πράσινα κομμάτια, σε φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου
  • 4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο λεμόνι, ψιλοκομμένο (ή ξύσμα λεμονιού)
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ κούπα νερό, ή παραπάνω αν χρειάζεται
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • Γενναιόδωρη δόση ανθός αλατιού ή πιπέρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 4 – 5 εκ., χωρίς τα σκληρά κομμάτια

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C.

Κόψτε τον μπακαλιάρο σε τέσσερα κομμάτια και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε ένα μπολ, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα στην άκρη.

Ζεστάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία σε ένα τηγάνι. Προσθέστε μάραθο και σοτάρετε για 5 – 7 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να είναι τρυφερός. Προσθέστε τα πράσα και το σκόρδο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι τα πράσα να είναι χρυσά και τρυφερά. Προσθέστε το λεμόνι (ή το ξύσμα λεμονιού), το φρέσκο θυμάρι, το νερό και το λευκό κρασί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά μέχρι το υγρό να μειωθεί ως τη μέση και ο μάραθος να είναι ωραίος και τρυφερός. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.

Αν ο μάραθος χρειάζεται λίγο παραπάνω προσθέστε λίγο παραπάνω νερό και καλύψτε με ένα καπάκι. Μόλις ο μάραθος είναι τρυφερός, προσθέστε σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι τα σπαράγγια να έχουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα. Αν το μείγμα φαίνεται στεγνό, βάλτε λίγο ακόμα νερό.

Φτιάξτε μια φωλιά για το ψάρι μέσα στο ταψί. Τοποθετείστε το ψάρι στην μέση. Ψήστε στον φούρνο μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί, για 10 – 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι.

Χωρίστε σε 4 μπολ. Γαρνίρετε με θυμάρι και φέτες λεμονιού.

Σερβίρετέ το μόνο του ή μαζί με ρύζι μπασμάτι, κινόα ή ρύζι από κουνουπίδι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.