arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ψάρι

Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο


Ένας συνδυασμός δύο συστατικών που αγαπάμε, τα ντοματίνια και το φρέσκο βασιλικό βρίσκονται σε αυτήν την φρέσκια σάλτσα.
Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο

Ψάρι

Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο


Ψητός σολομός με σάλτσα ντομάτας και αβοκάντο

Βεβαιωθείτε ότι οι σχάρες σας είναι πολύ καθαρές και ότι έχουν προθερμαθεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Υλικά

  • 2 κούπες αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένη πιπεριά σεράνο
  • 1 ½ κ.σ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 κ.γ. χυμός φρέσκου lime
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολωμού, με το δέρμα πάνω

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτία (περίπου 230 βαθμούς). Συνδυάστε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τον κόλιανδρο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα μεσαίο μπολ. Ενώστε μαζί τον χυμό lime, το ¼ του ανθού αλατιού και το ¼ του πιπεριού σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε το πάνω από το μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, πάρτε με μια βούρτσα το ελαιόλαδο και αλοίψτε τις δύο πλευρές του σολομού. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ¾ του αλατιού και το υπόλοιπο πιπέρι.

Μετά, βάλτε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, στο γκριλ. Μαγειρέψτε και γυρίστε τον μια φορά μέχρι να είναι έτοιμος μαγειρεμένος.

Σερβίρετε τον σολομό και περιχύστε από πάνω του την σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.cookinglight.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.