#Nadia'sRecipes -Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο

#Nadia'sRecipes -Υγιεινή μηλόπιτα χωρίς φύλλο

Tο μήλο είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του χειμώνα και σίγουρα από τα πιο αγαπημένα μας για χρήση στην κουζίνα.

Συνταγές για μηλόπιτες υπάρχουν αμέτρητες, εμείς θα φτιάξουμε ίσως την πιο απλή εκδοχή της, που είναι ιδανική αν δεν έχετε χρόνο για να ανοίξετε φύλλο ή αν απλώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τα μήλα που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

Θα χρειαστούμε λίγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Ιδανικό επιδόρπιο, αλλά και πρωϊνό!

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 κόκκινα μήλα (όσο πιο ώριμα είναι, τόσο καλύτερα)
  • 2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο καρύδας)
  • 2  κ.τ.σ. κορινθιακή σταφίδα
  • 40 γραμμάρια σοκολάτα υγείας με stevia σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 χούφτες ανάλατα καρύδια, σπάσμενα σε μικρά κομμάτια
  • 70 γραμμάρια βρώμης
  • 2 κ.τ.γ κανέλα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκίτσες.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και σωτάρουμε τα κομμάτια μήλου.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσπαθώντας όμως να μη λιώσουμε στο ανακάτεμα τα μήλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα κομματάλια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, στους 180 C.

 

Tips:

  • Σερβίρεται ζεστό σαν υγιεινό επιδόρπιο.
  • Εγώ όμως το φτιάχνω και σαν πρωινό, πάνω σε γιαούρτι.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιον ξηρό καρπό θέλετε (ο συνδυασμός σταφίδας και καρυδιού είναι ο πιο κλασικός) και φυσικά να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της κανέλας. Εμένα μου αρέσει πολύ και πάντα στο σερβίρισμα προσθέτω έξτρα.
  • Συνοδεύεται τέλεια με ζεστό κόκκινο κρασί που μπορείτε να ζεστάνετε εύκολα σε ένα μικρό μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο μέλι και γαρύφαλο και φτιάξτε ένα τέλειο γευστικό σκηνικό για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

 

Καλή επιτυχία! 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published