Χούμους φράουλας

Χούμους φράουλας

Ποιος ήξερε ότι θα μπορούσε να ταιριάξει υπέροχα σε αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα; Ένα πιάτο που προσφέρει ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες!

Υλικά:

  • 4 κούπες ρεβύθια, βρασμένα
  • 2 κούπες φρέσκες φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια
  • 3 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 2 κ.σ. βούτυρο ξηρών καρπών ή σπόρων (πχ κάσιους)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές και κρεμώδες.

Μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο να κρυώσει ώστε να ενωθούν οι γεύσεις πριν το φάτε, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε σκεύος που δεν παίρνει αέρα για έως και μια εβδομάδα.

Συνταγή: http://www.theorganicdietitian.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published