arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητό κουνουπίδι με σος μυρωδικών

Ψητό κουνουπίδι με σος μυρωδικών

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητό κουνουπίδι με σος μυρωδικών

Ψητό κουνουπίδι με σος μυρωδικών

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • ½ κ.σ. μπούκοβο καυτερό
  • μια χούφτα μαιντανό
  • μαι χούφτα σχοινόπρασο
  • 4 σκελίδς σκόρδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
  • 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από την σος μας ώστε να δώσουμε χρόνο στα αρώματα να αναπτυχθούν. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι, και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Κόβουμε το κουνουπίδι κατά μήκος, σε μακρόστενες φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 10-15’ σε κάθε μεριά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε λίγη σος σε κάθε φέτα και απολαμβάνουμε!

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.