arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Τονοσαλάτα με ρεβύθια


Αυτή η τονοσολάτα είναι γεμάτη πρωτεΐνες και ίνες.
Τονοσαλάτα με ρεβύθια

Σαλάτες

Τονοσαλάτα με ρεβύθια


Τονοσαλάτα με ρεβύθια

Είναι φρέσκο και δροσερό πιάτο με ανάλαφρη γεύση!

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 180 γρ. τόνος σε νερό
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 4 κ.γ. κάπαρη, ξεπλυμένη
  • 1 ½ κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 8 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά

 

Μέθοδος:

Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεσαίο μπολ και βάζουμε μέσα τα ρεβύθια, τον τόνο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δενδρολίβανο, το ¼ κούπας χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πιπέρι.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το ¼ κούπας λεμονιού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου και τον ανθό αλατιού. Προσθέτουμε πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε τη σαλάτα των λαχανικών σε 4 πιάτα και βάζουμε πάνω από το καθένα τη τονοσαλάτα.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.