arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες


Μια από τις καλύτερες σαλάτες με σπανάκι και φράουλες.
Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες


Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Έχει ένα dressing με βαλσάμικο, παπαρουνόσπορο, πεκάν και φέτα. Ένα υγιεινό, γευστικό και όμορφο πιάτο!

Υλικά

Για τη σαλάτα με φράουλες και σπανάκι:

  • ¾ κούπας ωμά πεκάν
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
  • 450 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • ¾ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη

Για το dressing με παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Ψήστε τα πεκάν: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε τα πεκάν σε μια μονή στρώση πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι τα πεκάν να ροδίσουν και να μυρίζουν ωραία. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετείστε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να κάτσει όσο προετοιμάζετε την υπόλοιπη σαλάτα.

Προετοιμασία dressing: σε ένα μικρό μπολ ανακατέματος ή σε ένα δοχείο μέτρησης ενώστε μαζί όλα τα υλικά του dressing. Ανακινήστε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ενώστε τη σαλάτα: Τοποθετείστε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις φράουλες. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα. Πασπαλίστε με το μισό dressing και ανακατέψτε. Θέλετε τα φύλλα να είναι αρκετά υγρά αλλά όχι να κολυμπάνε στο dressing. Προσθέστε λίγο ακόμα dressing, σύμφωνα με το γούστο σας. Προσθέστε την φέτα και τα πεκάν και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε άμεσα με λίγο dressing στο πλάι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.wellplated.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.