arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα κινόα με ροδάκινο, καλαμπόκι & κολοκυθάκια με βινεγκρέτ λεμόνι - βασιλικού


Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ψητά ροδάκινα ξανά, αυτή είναι μια τέλεια συνταγή για να ξεκινήσετε.
Σαλάτα κινόα με ροδάκινο, καλαμπόκι & κολοκυθάκια με βινεγκρέτ λεμόνι - βασιλικού

Σαλάτες

Σαλάτα κινόα με ροδάκινο, καλαμπόκι & κολοκυθάκια με βινεγκρέτ λεμόνι - βασιλικού


Σαλάτα κινόα με ροδάκινο, καλαμπόκι & κολοκυθάκια με βινεγκρέτ λεμόνι - βασιλικού

Βγάλτε τα από τη σχάρα σας και δώστε τους μια ευκαιρία. Θα τα λατρέψετε!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξηρή κινόα
  • 1 ¾ φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 2 ροδάκινα (ώριμα αλλά σφιχτά)
  • 2 καλαμπόκια στο στάχυ
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ½ αβοκάντο
  • μικρές χούφτες σπόρους κολοκύθας
  • Ανθός αλατιού & φρέσκο ​​σπασμένο πιπέρι, για γεύση
  • 1 χούφτα baby ρόκα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Βινεγκρέτ λεμονιού-βασιλικού

  • ¼ - ⅓ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 3 - 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (περίπου 1 μέτριο λεμόνι)
  • 2 - 3 κ.γ. ξύδι μήλου
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 καλή πρέζα ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Κινόα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε κινόα και ζωμό νερού/λαχανικών. Αφήστε να βράσει, σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Μόλις γίνει, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Ανακατέψτε ελαφρώς.

Βινεγκρέτ: Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό/προσωπικό επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τον βασιλικό πολύ καλά και να ψιλοκόψετε το σκόρδο, στη συνέχεια απλά ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό δοχείο - ή προσθέστε τον βασιλικό στη σαλάτα και ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά της βινεγκρέτ μαζί. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για να ενωθούν οι γεύσεις. Δοκιμάστε ξανά πριν ανακατέψετε για να προσαρμόσετε τη γεύση. Φυλάσσετε στο ψυγείο εάν τη φτιάξετε μια ή δύο ημέρες νωρίτερα.

Προετοιμασία: Εάν το καλαμπόκι έχει φλοιούς, αφαιρέστε τους. Κόψτε τα ροδάκινα κατά μήκος της ραφής. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος. Αν σας αρέσει να προσθέτετε λίγο λάδι στην κομμένη πλευρά των ροδάκινων και των κολοκυθιών πριν τα τοποθετήσετε στη σχάρα, μπορείτε αλλά δεν στην συνταγή έχουν μπει κατευθείαν στη σχάρα.

Ψησταριά: Προετοιμάστε τη σχάρα σας και προσθέστε μια ελαφριά στρώση λαδιού. Ξεκινήστε πρώτα με το καλαμπόκι, θα διαρκέσει περισσότερο, περίπου 10 λεπτά περίπου ανάλογα με τη σχάρα σας. Στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα ροδάκινα κομμένα προς τα κάτω. Τα δύο τελευταία πρέπει να ψηθούν αρκετά γρήγορα, περίπου 3 - 5 λεπτά.

Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε το καλαμπόκι από το στάχυ. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο ψησίματος ή πιάτο για πίτα, κρατήστε το καλαμπόκι από την κορυφή του στο κέντρο, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε απαλά αλλά σταθερά το καλαμπόκι. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες 1 εκ. Κόψτε τα ροδάκινα σε φέτες 1. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, στρίψτε για χωρίσετε το κομμάτι, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε λεπτές φέτες.

Συνδυάστε: Προσθέστε κινόα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα ροδάκινα, το καλαμπόκι, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τα ρεβίθια, το αβοκάντο και τους κολοκυθόσπορους. Ανακατέψτε για να ενωθούν. Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε αλάτι & φρέσκο ​​σπασμένο πιπέρι για γεύση.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρημένο σε απλή ψύξη. Απολαύστε όπως είναι ή με μια χούφτα ρόκα (αυτό ταιριάζει υπέροχα!).

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.