arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια


Αυτή η τραγανή και φρέσκια σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια συνδυάζεται υπέροχα με κάθε κυρίως πιάτο πρωτεΐνης.
Σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια

Σαλάτες

Σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια


Σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια

Είναι επίσης ιδανικό να το συνδυάσετε με αγγούρια και ραπανάκια. Μια vegan σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε από νωρίς και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πράσο (μόνο τα λευκά μέρη)
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλος βολβός μάραθου
  • 4-6 μεγάλα σπαράγγια
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι λεμονιού (ή απλό θυμάρι)
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, ελαφρώς ψημένα
  • ½ - 1 αβοκάντο, σε φέτες

Εκτέλεση

Κόψτε σε λεπτές φέτες το τρυφερό λευκό μέρος από τα πράσα. Προσθέστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα κρύο τηγάνι. Ζεστάνετε το μάτι και προσθέστε τα πράσα. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε αλάτι στα πράσα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Κόψτε τον μάραθο σε πολύ λεπτές φέτες. Κόψτε τα σπαράγγια διαγώνια και κόψτε το χοντρό τελείωμά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε θυμάρι λεμονιού, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι κόλιανδρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα πράσα, τις φέτες σπαραγγιών και τον μάραθο. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε φέτες αβοκάντο και ψητά αμύγδαλα για το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.