arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι


Αυτή η σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι, είναι light, δροσερή και γευστική.
Σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι

Σαλάτες

Σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι


Σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι

Την φτιάχνετε με λίγα μόλις υλικά και είναι έτοιμη σε 10 λεπτά.

Υλικά

  • 1 αγγούρι (περίπου 2 κούπες) σε λεπτές φέτες και κομμένο στην μέση
  • 1 ματσάκι ραπανάκι (περίπου 2 κούπες), σε λεπτές φέτες και κομμένο στην μέση
  • 1/8 κόκκινου κρεμμυδιού (περίπου ¼ κούπας), σε κύβους
  • 3 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 2 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού ή για τη γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση

Εκτέλεση

Προετοιμασία: Πλύνετε το αγγούρι και τα ραπανάκια. Κόψτε τις άκρες και μετά κόψτε σε φέτες. Ένα πρακτικό tip είναι να κόψετε τα μεγάλα κομμάτια στην μέση για να είναι πιο εύκολα στην κατανάλωση. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και στραγγίστε τα ρεβίθια.

Ένωση: σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, προσθέστε το αγγούρι, το ραπανάκι, τα ρεβίθια, τον άνηθο, το ξύδι μηλίτη, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Η μερίδα είναι αρκετή για 3 κυρίως μερίδες ή 6 συνοδευτικά πιάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.