arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με κολοκύθα και kale


Αυτή είναι μια πανέμορφη και ρουστίκ συνταγή ιδανική για αυτή τη σεζόν.
Σαλάτα με κολοκύθα και kale

Σαλάτες

Σαλάτα με κολοκύθα και kale


Σαλάτα με κολοκύθα και kale

Θα ήταν επίσης ιδανική για τα Χριστούγεννα, ίσως με την προσθήκη κανέλας στο dressing. Μερικοί από τους σπόρους μπορεί να αρπάξουν λίγο, αλλά στο σύνολο προσφέρουν μια ωραία τραγανή υφή.

Καλύψτε τις φέτες κολοκύθας τόσο πριν όσο και μετά το ψήσιμο για να τους δώσετε ένα νόστιμο επίστρωμα.

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κολοκύθα (η ποικιλία της επιλογής σας)
  • 200 γραμμάρια / 4 φλιτζάνια kale, οι χοντρές ρίζες να έχουν αφαιρεθεί
  • 1 φλιτζάνι / 250 ml / 170 g ακατέργαστα πλιγούρι φαγόπυρου, ξεπλυμένο

Σάλτσα

  • 125 ml / 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • 1-2 λεμόνια, χυμοί + ξύσμα
  • Φρέσκο τζίντζερ 1 εκ, λεπτά τριμμένο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι

Σερβίρισμα

  • Σπόροι ροδιού
  • 1/2 φλιτζάνι / 75 γρ. σπόροι κολοκύθας φρυγανισμένοι
  • 1/2 φλιτζάνι / 150 γρ. φέτα

 

Μέθοδος:

Ρυθμίστε το φούρνο σε fan mode στους 200 ° C. Κόψτε την κολοκύθα στην μέση και μετά κόψτε τη σε φέτες. Αφήστε τους σπόρους που βρίσκονται στις φέτες και πετάξτε τα υπόλοιπα.

Ανακατέψτε το dressing, δοκιμάστε και προσαρμόστε στις δικές σας γεύσεις. Ρίξτε περίπου το μισό από αυτό σε ένα μπολ και ρίξτε τις φέτες κολοκύθας μέσα σε αυτό (κρατήστε το υπόλοιπο dressing στο μπολ). Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά. Όταν ψηθούν, πιάστε τις φέτες κολοκύθας προσεκτικά και αλείψτε τις με το υπόλοιπο dressing, προσεκτικά.

Ενώ η κολοκύθες ψήνονται, μαγειρέψτε το πλιγούρι από φαγόπυρο με 2 φλιτζάνια νερό για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να γίνει μους. Στραγγίστε το υπόλοιπο νερό και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό του dressing σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόψτε τα φύλα του kale σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα στο μπολ και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα μαλακώσετε.

Προσθέστε το φαγόπυρο στο μπολ και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το kale και το φαγόπυρο στο ταψί με τις φέτες κολοκύθας. Πασπαλίστε με σπόρους ροδιού, κολοκυθόσπορους και τριμμένο τυρί φέτα.

Καλή όρεξη!

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.