arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Ελληνική σαλάτα με πράσινα φασολάκια


Αυτή σαλάτα προσφέρει υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά με άρωμα Ελλάδας!
Ελληνική σαλάτα με πράσινα φασολάκια

Σαλάτες

Ελληνική σαλάτα με πράσινα φασολάκια


Ελληνική σαλάτα με πράσινα φασολάκια

 

Υλικά

  • Νερό
  • 0,5 πράσινα φασολάκια κομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
  • Φέτα
  • 2 κ.σ. κομμένες ελιές

 

Για το dressing

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 1 -  2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες

Προετοιμάστε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το φρέσκο άνηθο, την πάπρικα και μια πρέζα αλατιού και πιπεριού. Αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, βάλτε νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα πράσινα φασολάκια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και μετά, καθώς το νερό βράζει ακόμα, μεταφέρετε τα φασολάκια σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό για 5 λεπτά. Επιστρέψτε τα φασολάκια στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε για τα επόμενα 10 λεπτά. Στραγγίξτε καλά!

Παίρνετε τα ζεστά φασολάκια σε ένα μπολ. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ακόμη μια φορά το dressing σας και μετά ρίξτε το πάνω στα πράσινα φασολάκια. Ανακατέψτε καλά μέχρι το dressing να πάει παντού.

Τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού και την φέτα. Τέλος, προσθέστε τις ελιές και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.