arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με σπαράγγια, φέτα & σουσάμι


Τα λαχανικά σε συνδυασμό με το ψημένο σουσάμι και το αλμυρό τυρί, μας δίνουν ένα πιάτο με μοναδική γεύση!
Σαλάτα με σπαράγγια, φέτα & σουσάμι

Σαλάτες

Σαλάτα με σπαράγγια, φέτα & σουσάμι


Σαλάτα με σπαράγγια, φέτα & σουσάμι

Υλικά

  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 140 γρ. σπαράγγια
  • 50 γρ. μπιζέλια
  • 200 γρ. φρέσκο κολοκυθάκι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή χούφτα ρόκα
  • 20 γρ. φέτα
  • Τριμμένο ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος

Προθερμάνετε ένα μικρό τηγάνι και προσθέστε το σουσάμι. Όσο μαγειρεύετε, κουνήστε το τηγάνι ώστε το σουσάμι να μην καεί. Όταν θα είναι έτοιμα και θα έχουν ένα ελαφρύ χρώμα, βάλτε τα σε ένα πιατάκι.

Βράζετε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό, στραγγίστε και τυλίξτε τα με μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν καλά. Μαγειρέψτε τα μπιζέλια για 3 λεπτά μέσα στο βραστό νερό από τα σπαράγγια και στη συνέχεια στραγγίστε και βάλτε τα κάτω από το κρύο νερό της βρύσης. Στη συνέχεια κόψτε τα κολοκυθάκια διαγώνια και περίπου 0.5 εκ. παχιά.

Ζεστάνετε ένα ταψί μέχρι να είναι πολύ καυτό. Αλείψτε τα φρέσκα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια με το λάδι και μαγειρέψτε τα σε παρτίδες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα Κόψτε τα σπαράγγια ώστε να έχουν μήκος περίπου 5 εκ.

Ανακατέψτε τα σπαράγγια, το κολοκυθάκι, τα μπιζέλια, τη φέτα, τη ρόκα και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρετε με μαύρο πιπέρι και με σουσάμι και σερβίρετε!

Πηγή: www.bbcgoodfood.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.