arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και κουσκούς


Αυτή η ανοιξιάτικη σαλάτα έχει κουσκούς, σπαράγγια, ελιές Καλαμών, φέτα, ξύσμα λεμονιού και δυόσμο.
Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και κουσκούς

Σαλάτες

Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και κουσκούς


Ανοιξιάτικη σαλάτα με σπαράγγια και κουσκούς

Μια υπέροχη εποχιακή σαλάτα που θα αγαπήσετε.  

Υλικά

  • 1 – 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
  • 1 ½ κούπες κουσκούς (ωμό) ή κριθαράκι, ή κινόα (περίπου 4 κούπες μαγειρεμένο)
  • ½ κούπα ελιές Καλαμών (καθαρισμένες, σε φέτες)
  • ½ κούπα τυρί φέτα (προαιρετικά)
  • ½ κούπα ψητό κουκουνάρι (προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε και με αμύγδαλα)
  • ½ κούπα άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. εστραγκόν (προαιρετικά)
  • 3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (χωρισμένο)

Dressing:

  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς C.

Καθαρίστε τα σπαράγγια. Απλώστε τα σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και πασπαλίστε με 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, γενναιόδωρη δόση αλάτι και πιπέρι και μισό από το ξύσμα λεμονιού. Ψήστε στον φούρνο μέχρι να είναι τρυφερά, για περίπου 20 – 25 λεπτά. Κόψτε τα σε μπουκίτσες.

Τοποθετείστε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το κουσκούς και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει al dente.

Στραγγίστε το κουσκούς και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε με το dressing, τις ελιές, τα σπαράγγια, τη φέτα, το κουκουνάρι, τα φρέσκα βότανα, τα πράσινα κρεμμύδια και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το λεμόνι στην ποσότητα της αρεσκείας σας.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστό ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για να το φάτε ως σαλάτα.

Αν θέλετε να σερβίρετε το φαγητό κρύο, δοκιμάστε την σαλάτα και προσαρμόστε το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο σύμφωνα με την προτίμησή σας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.