#Vegan -Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι και άγριο ρύζι
Η αλμυρή, πλούσια και κρεμώδης βάση της είναι φτιαγμένη από το συνδυασμό κρέμας κουνουπιδιού με κάσιους.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ωμό μείγμα άγριου ρυζιού
- 4 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα άνθη κουνουπιδιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 3 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε κύβους
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι ή περισσότερο για τη γεύση
- ½ κ.γ. ξερό δεντρολίβανο ή περισσότερο για γεύση
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 ½ φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό
- ⅔ φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουσκεμένα για δύο ώρες (εκτός αν χρησιμοποιείτε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας)
- ¼ φλιτζάνι θρεπτική μαγιά
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 ½ κ.γ. ανθός αλατιού, συν περισσότερα για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ (περίπου στο μισό του μαγειρέματος του ρυζιού), αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέστε τα κουνουπίδια και βράστε για 7 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Όσο βράζει το κουνουπίδι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Ανακατέψτε το ζωμό λαχανικών, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε το βραστό κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μαζί με το φιλτραρισμένο νερό, κάσιους, θρεπτική μαγιά, χυμό λεμονιού και θαλασσινό αλάτι. Ανακατέψτε δυνατά για δύο λεπτά, ή μέχρι να γίνει εντελώς λείο και κρεμώδες.
Προσθέστε το μείγμα της κρέμας κουνουπιδιού και το μαγειρεμένο ρύζι στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζετε για μόλις 5 λεπτά.
Δοκιμάστε και γεμίστε απλόχερα με περισσότερο αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
Σερβίρετε ζεστή.
Εάν η σούπα είναι παχύτερη από ό, τι επιθυμείτε μετά την ψύξη και το ζέσταμε, απλώς ανακατέψτε λίγο περισσότερο ζωμό λαχανικών ή φιλτραρισμένο νερό και προσαρμόστε τα καρυκεύματα ανάλογα με τις ανάγκες.
Leave a comment